Klantenservice

Neem contact met ons op, wij staan je graag te woord.

Heb je vragen over over onze diensten? Graag komen wij met jou in contact. Stuur ons een bericht via het contactformulier hieronder. Heeft u een klacht? Klik hier voor ons klachtenformulier.

Jouw online bedrijfsprofiel
Hulp bij de KvK registratie
Goed van start met onze gids
Jouw online bedrijfsprofiel
Hulp bij de KvK registratie
Goed van start met onze gids
w

Hulp bij de KvK inschrijving

Ontvang tips & tricks uit onze gids en ook helpen we je bij de KvK inschrijving.
i

Goed van start met onze gids

Wij begeleiden je door de belangrijke zaken die je moet regelen als je een onderneming hebt.

Advies en tips

Een bedrijf starten is een vak apart & verdient jouw volledige aandacht. Wij helpen je op weg!

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de meest gestelde vragen bij het starten van een eigen bedrijf. Heb je nog steeds vragen? Neem contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Moet ik me inschrijven bij de KvK?
Ja. Bij elk soort ondernemingen en vrije beroep moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Bedrijf inschrijven

Wanneer hoef ik me niet in te schrijven?
Je hoeft je niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel voor hobby's die je uitvoert waarmee je geen winst of omzet maakt.

Bedrijf inschrijven

Wat is een KVK-nummer?
Op het moment dat je je bedrijf inschrijft in het Handelsregister krijg je een uniek 8-cijferig KVK-nummer. Deze laat zien dat je officieel ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Bedrijf inschrijven

Wat is BSN?

Destijds was uw burgerservicenummer ook uw btw-id. In verband met privacy is er besloten dat er een unieke code gemaakt moest worden. Zo ontstond het btw-id. Uw privacy is hierdoor beter beschermd. Het nieuwe btw-id ziet er als volgt uit:

  • De landcode NL
  • 9 (willekeurige) cijfers
  • De letter “B”
  • Een controlegetal van 2 cijfers

Voorbeeld btw-identificatienummer: NL 089813618B01

Bedrijf inschrijven

Hoe krijg ik een BTW-nummer?
Op het moment dat u uw bedrijf aanmeldt, zult u automatisch een BTW-nummer ontvangen per post van de Belastingdienst. Eenmanszaken ontvangen twee brieven.
Wat is een BTW nummer?
Wat is het verschil tussen een BTW-nummer en een btw-identificatienummer? Wat is het doel ervan? Een btw-identificatienummer is voor eenmanszaken en zzp’ers een uniek nummer. Het nummer krijgt u van de Belastingdienst wanneer zij u als ‘ondernemer voor de btw’ zien. Uw btw-id gebruikt u voor alle contacten met uw klanten klanten en leveranciers, zoals op de website en op alle facturen. In het kort zijn het alle uitingen naar buiten.

Bedrijf inschrijven

Moet ik een zakelijke rekening openen?
Wanneer je een eigen zaak hebt is het verstandig om ook een zakelijk rekening te openen.

Bedrijf inschrijven

Wat gebeurt er met mijn bedrijfsgegevens na het inschrijven?
Op het moment dat je staat in ingeschreven in het Handelsregister database is een deel van je bedrijfsgegevens openbaar. Niet iedereen mag zonder toestemming contact met je opnemen, maar in de praktijk gebeurt dit toch soms.

Bedrijf inschrijven

Wanneer krijg ik een KVK-nummer?
Als je je bedrijf inschrijft bij KVK krijg je een uniek 8-cijferig KVK-nummer. Een week voordat je een start maakt met je bedrijf kun je je al inschrijven. Tot maximaal 3 maanden voor de startdatum kun je al naar de KvK om de inschrijving voor te bereiden.

Bedrijf inschrijven

Wat zijn de kosten voor het inschrijven bij KVK?
Voor het inschrijven van een bedrijf of organisatie betaal je een eenmalige inschrijfvergoeding van € 51,30 (u betaald ons 49,50 voor hulp bij KvK inschrijving) en u ontvangt van ons een ondernemersgids om een goede start te maken. Jouw bedrijf wordt geplaatst in een online bedrijven pagina, waardoor jouw bedrijf binnen 48 uur online vindbaar is op google.

Bedrijf inschrijven

Heb ik een professionele website nodig?
Een professioneel bedrijf kan tegenwoordig niet zonder een zakelijke website. Jouw website kun je vervolgens promoten op diverse social mediakanalen en is tevens ook jouw online visitekaart.

Bedrijf inschrijven

Wat is online marketing?
Om je naamsbekendheid te vergroten kun je gebruik maken van online marketing, zoals SEO en SEA. Deze termen kunnen je wellicht onbekend in de oren klinken, maar je zult als bedrijf hier veel profijt van hebben.

Bedrijf inschrijven

Moet ik een boekhouder in dienst nemen?
Je kunt gebruik maken van een online boekhouding systemen zoals Moneybird, maar als je echt alles goed wilt doen dan is het raadzaam om een boekhouder aan te nemen.

Bedrijf inschrijven

Wat zijn de verschillen tussen eenmanszaak en bv

Er zijn verschillende rechtsvormen wat past bij een bedrijf. Een eenmanszaak of een vennootschap onder firma (VOF) wordt het meest gekozen bij het starten van een onderneming. Een besloten vennootschap (bv) of maatschap is ook mogelijk. Bij een eenmanszaak gaat alle volledige aansprakelijkheid naar de eigenaar (ook met zijn privévermogen). Een besloten vennootschap is een rechtspersoon. Als eigenaar ben je dan ook niet aansprakelijk met het eigen privé vermogen, maar alleen met de aandelen van de BV. Dit heet beperkte aansprakelijkheid.

Bedrijf inschrijven